|
2024-02-18 21:51:52, vasárnap
|
|
|
A sajt az egyik legmegosztóbb táplálék. Az emberek egy része nagyon is kedveli, akármilyen sajtról is legyen szó, viszont talán ugyanennyien vannak azok, akik egyáltalán nem szeretik a sajtot. Márpedig jól tesszük, ha beillesztjük az étrendünkbe, mivel nagyon egészséges. Mutatjuk is, hogy miért!
A sajt fokozza a bőr egészségét, ugyanis nemcsak az új bőrsejtek termelődését segíti elő, hanem a sejtek anyagcseréjét is fokozza. Ezt a sajtban található B-vitaminoknak köszönhetjük, ugyanis a B-vitaminok pozitívan hatnak a bőrre, annak kinézetére és textúrájára is.
A sajt nemcsak a bőr egészségét védelmezi, hanem az agyműködést is fokozza, ugyanis csökkenti azoknak a citokineknek a termelődését, amelyek gyulladást tudnak kelteni nemcsak a szervezetben, hanem az agyban is. Mivel javítja az agy működését, így csökkenteni tudja az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatait, amely napjainkban nemcsak az idősebb embereket érintő betegség, hiszen középkorúak is megkaphatják ezt a diagnózist.
Ahhoz, hogy elkerüljenek bennünket a pajzsmirigyet érintő betegségek, szelénben bővelkedő táplálékokat is magunkhoz kell vennünk. A sajt - legyen szó bármilyen sajtról - bővelkedik ebben a tápanyagban, így ha pajzsmirigybetegek vagyunk, akkor fogyasztásával javulhat az állapotunk, ha pedig nem szenvedünk ebben a betegségben, akkor csökken az esélye, hogy esetünkben kialakul ez a betegség.
A sajt rendszeres fogyasztása már csak azért is javasolt, mivel fokozza az immunrendszer működését. A sajt fokozza a szervezetben az immunválaszokat és a gyulladásos válaszokat, ami pedig értelemszerűen csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat, és az immunrendszer is sokkal jobban tud védekezni a különféle fertőzésekkel és kórokozókkal szemben, így a betegségeknek nem sok esélye van kialakulni.
A sajtok linolsavban is bővelkednek. A linolsavval kapcsolatban bebizonyosodott, hogy mérsékelheti az érelmeszesedés kialakulásának kockázatait, eközben a testsúlyt is csökkenti. Ez azért jó hír, mivel az elhízás aktívan hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához. Mivel omega-3 zsírsavakban is gazdag a sajt, így még nagyobb védelmet élvezhetünk a szívbetegségekkel szemben.
A sajt a magas zsír- és fehérjetartalmának köszönhetően még az izomépítésében is segítségünkre lehet.
A szervezetben az egyik leggyakrabban előforduló ásványi anyag a kalcium. Szabályozza az idegátvitelt, az érrendszert, az izomműködést és a hormonszekréciót. A csontok egészségének megőrzéséhez is szükségünk van kalciumra, mint ahogyan D-vitaminra is. A nem megfelelő csonttömeg hozzájárulhat a csontsűrűség csökkenéséhez és a csontritkulás kialakulásához. Azonban a kiegyensúlyozott táplálkozás segíthet elkerülni a csontritkulást. A sajtok mind kalciumban, mind D-vitaminban bővelkednek. Emellett tartózkodjunk eleget odakinn, amikor a süt a nap, mivel a legtöbb D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: hormonszekréciót, kiegyensúlyozott, immunválaszokat, szervezetünkben, bebizonyosodott, kialakulásának, kialakulásához, fogyasztásával, izomépítésében, érelmeszesedés, csontritkulást, értelemszerűen, fertőzésekkel, betegségeknek, immunrendszer, gyulladásokat, segítségünkre, leggyakrabban, csökkenéséhez, hozzájárulhat, csontritkulás, legmegosztóbb, pajzsmirigyet, tartózkodjunk, anyagcseréjét, szervezetben, termelődését, citokineknek, köszönhetjük, elkerüljenek, kórokozókkal, megkaphatják, vitaminoknak, táplálékokat, mérsékelheti, idegátvitelt, egyik legmegosztóbb, része nagyon, sajt fokozza, sejtek anyagcseréjét, sajtban található, sajt nemcsak, idősebb embereket, pajzsmirigyet érintő, sajt –, sajt rendszeres, immunrendszer működését, gyulladásos válaszokat, szervezetben kialakuló, különféle fertőzésekkel, sajtok linolsavban, linolsavval kapcsolatban,
|
|
|
|
egyik legmegosztóbb, része nagyon, sajt fokozza, sejtek anyagcseréjét, sajtban található, sajt nemcsak, idősebb embereket, pajzsmirigyet érintő, sajt –, sajt rendszeres, immunrendszer működését, gyulladásos válaszokat, szervezetben kialakuló, különféle fertőzésekkel, sajtok linolsavban, linolsavval kapcsolatban, érelmeszesedés kialakulásának, elhízás aktívan, szívbetegségekkel szemben, magas zsír-, egyik leggyakrabban, csontok egészségének, csontsűrűség csökkenéséhez, csontritkulás kialakulásához, kiegyensúlyozott táplálkozás, sajtok mind, legtöbb D-vitamin, hormonszekréciót, kiegyensúlyozott, immunválaszokat, szervezetünkben, bebizonyosodott, kialakulásának, kialakulásához, fogyasztásával, izomépítésében, érelmeszesedés, csontritkulást, értelemszerűen, fertőzésekkel, betegségeknek, immunrendszer, gyulladásokat, segítségünkre, leggyakrabban, csökkenéséhez, hozzájárulhat, csontritkulás, legmegosztóbb, pajzsmirigyet, tartózkodjunk, anyagcseréjét, szervezetben, termelődését, citokineknek, köszönhetjük, elkerüljenek, kórokozókkal, megkaphatják, vitaminoknak, táplálékokat, mérsékelheti, idegátvitelt, ugyanennyien, köszönhetően, izomműködést, egészségének, csontsűrűség, megőrzéséhez, zsírsavakban, beillesztjük, kapcsolatban, csökkenteni, textúrájára, kockázatait, linolsavval, agyműködést, bővelkednek, táplálkozás, napjainkban, középkorúak, élvezhetünk, érrendszeri, tápanyagban, linolsavban, érrendszert, gyulladásos, szabályozza, betegségben, fogyasztása, étrendünkbe, egészséges, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4497
- e Hét: 29388
- e Hónap: 60874
- e Év: 265575
|
|
|